Dansk
 
English
Duo Suonante

koncertforslag

Turen går til Rom - Skønånd & udlængsel
 
      - En musikalsk rejse i H. C. Andersens fodspor.
 
 
"Kjøbenhavn 22. april 1833. Mandag middag forlod jeg hjemmet. - Det var nogle frygtelige timer forude". Sådan skriver H.C. Andersen i sin dagbog ved sin afrejse mod Italien.

Kom med på en musikalsk rejse til Rom, i H. C. Andersens fodspor. Hør musikken Andersen hørte på sin rejse ned gennem Europa, til Italiens hovedstad - et yndet mål for Guldalderens skønånder.
 
 I Rom bliver Andersen gode venner med vores ligeså berømte billedhugger, Bertel Thorvaldsen. Thorvaldsen der også spillede guitar har med stor sandsynlighed spillet og sunget for H.C.Andersen. 
 
Duo Suonante vil undervejs i koncerten, læse op af Andersens rejsedagbog.
 
På programmet vil der desuden være danske sange, med tekst af H.C. Andersen.
 
Guldalder og Tysk Romantik!

            - Sang og musik fra følelserne tid

 Guldalderen er betegnelsen for dansk kunst- og kulturliv i perioden ca. 1800-1850. Inden for både forskning, litteratur, billedkunst og musik blomstrer kulturen livligt! 

 Bag den kunstneriske udfoldelse i den danske guldalder lå den romantiske tanke. Man var i Danmark inspireret af den tyske romantik, og både Rahbek og Oehlenschläger oversatte tysk litteratur til dansk. Mod den tidligere fornuftstro materialisme og det mekaniske verdensbillede, dyrkede man nu følelserne, naturen og det åndelige! Det ses tydeligt i de mange sange, der er skrevet i 1800-tallet.

Med sin sprøde og lyriske klang er guitaren næsten indbegrebet af den romantiske tidsånd. Den er nem at transportere og mange kunstnere ynder derfor at medbringe guitaren på deres rejser. I Danmark spilles der også guitar. De danske guldalder ikoner som Johan Ludvig Heiberg og vores verdensberømte billedhugger, Bertel Thorvaldsen, spillede guitar. Jo! - der musiceres ivrigt i de danske hjem.

Der findes et næsten uudtømmeligt repertoire for sang og guitar af såvel kendte som mindre kendte komponister. Duo Suonante har valgt de smukkeste og mest udtryksfulde sange ud!

På programmet vil der være musik af Schubert, Beethoven, Spohr og Padovetz samt de danske komponister som Kuhlau, Weyse, Rung, Kunzen og Du Puy. Undervejs vil Lars og Katrine fortælle om sangene og historien bag musikken.

 

Sense and Sensibility

-      Sang og musik fra Jane Austens England.

 I starten af 1800-tallet er den engelske forfatterinde, Jane Austens noveller kendt og elsket i England. Udover at skrive bøger elskede hun også musik. Der findes adskillige bøger, hvori hun har samlet sin yndlings musik samt yndlingssange.

 Guitaren oplever på samme tid i hele Europa en stigende popularitet og den bliver hurtigt en tro følgesvend hos enhver sanger. Det er moderne blandt borgerskabet at afholde soireer / musiksaloner for venner og bekendte, og her spiller guitaren en betydelig rolle. Ja selv hos de kongelige bliver der spillet på guitar!

 I perioden 1812-1814 modtager Prinsesse Charlotte af Wales (1796-1817) guitarundervisning og hun afholder koncerter med tidens førende guitarister og andre musikere.

 Der skrives et hav af bla. engelske og italienske sange. Mange af disse sange er stort set ukendte idag, men til trods, utrolig smukke. De engelske sange har et meget folkeligt og inderligt præg og de italienske sange er i den fineste bel canto stil.

 Programmet vil som nævnt bestå af engelske, italienske samt franske  sange af datidens førende komponister, og selvfølgelig Mozart, der som i det øvrige Europa også var populær i England. Derudover fortælles der om komponisterne og historien bag musikken.